Mjuk saffranskaka med frukt

1 tim Fika
Frysbar
Mjuk saffranskaka med frukt

Saffranskaka med frukt som håller sig saftig och god länge. Jättegod till Luciafikat!

Ingredienser

Torkade fikon
1½ dl
200 g
Strösocker
2 dl
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Ljusa russin
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Finhacka fikonen. Rör smör och socker poröst. Rör ner saffran och ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min.
  • Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

262 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4,7 % 3 g
Fett: 44,6 % 13,2 g
Kolhydrater: 50,7 % 32,7 g
https://www.arla.se/recept/mjuk-saffranskaka-med-frukt/