Mjuk pepparkaka med lingon och nötter
                                
                                    1 tim 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Fika
                        
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Klassisk mjuk pepparkaka med lingon och rätt kryddor - precis som det ska vara. Mjuk pepparkaka med lingon är en given bjudkaka i juletid, men passar att bjuda på året om. Köket fylls med underbara dofter när denna kaka bakas.
Ingredienser
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Farinsocker
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Lingonsylt
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Malen kanel
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Malen kryddnejlika
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen ingefära
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Bikarbonat
                                            
                                     | 1 tsk | 
Frosting:
| 300 g | |
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Florsocker
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Citron, finrivet skal
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Röda hushållsfärg
                                            
                                     | 
Topping:
| 
                                            
                                                Hasselnötter, grovhackade
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Granatäppelkärnor
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Ev myntablad och torkade rosenblad
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Bikarbonat kan bytas ut mot 2 tsk bakpulver.
Farinsocker kan bytas ut mot strösocker.
Näringsvärden, per st
Energi:
4283 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 32,9 g | 
| Protein: | 5,4 % | 56,7 g | 
| Fett: | 55,2 % | 267,3 g | 
| Kolhydrater: | 39,4 % | 415,6 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    