Mjuk pepparkaka

Frysbar
Mjuk pepparkaka

Fantastiskt recept på enkel mjuk pepparkaka. Perfekt att servera runt jul! Fyll köket med underbara dofter när du bakar denna mjuka pepparkaka.

Ingredienser

100 g
1½ dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Malen ingefära
1½ tsk
Malen kryddnejlika
1½ tsk
Malen kanel
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bikarbonat
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad bakform. Grädda din mjuka pepparkaka i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

164 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,7 % 2,3 g
Fett: 41,1 % 7,6 g
Kolhydrater: 53,2 % 21,4 g
https://www.arla.se/recept/mjuk-pepparkaka/