Mjuk kaka

Mjuk kaka

Betyg

(12 st)

Grundrecept på mjuk kaka. Servera som den är eller smaksätt med din favoritkrydda - saffran, torkad frukt eller juliga pepparkakskryddor. Toppa gärna kakan med en krämig frosting.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och gräddfil. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Tillsätt ev smaksättning och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 2240 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 260 g
  • Fett: 113 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem