Mjölkchokladsnittar

Mjölkchokladsnittar

35 min
Fika
Går att frysa
När suget efter choklad sätter in är dessa mjölkchokladsnittar härliga att baka. Kakorna har en härlig smak av både kolasnittar och mjölkchoklad. Kakorna blir bäst om de får svalna ordentligt på plåten innan de avnjutes!
https://www.arla.se/recept/mjolkchokladsnittar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör, socker och sirap till en ljus smet med elvisp.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i smeten.
  • Vispa till en smulig deg. Tillsätt hackad choklad.
  • Ta upp degen på köksbänken och knåda den lätt. Dela i två delar. Rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Platta till längderna något. Baka mjölkchokladsnittarna mitt i ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna lite och skär sedan i sneda bitar. Lå kallna på plåten.
Klart!

Ingredienser

125 g
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
3 msk
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1½ tsk
Mjölkchoklad
100 g