Mjölkchokladcheesecake

Mjölkchokladcheesecake

1 tim Efterrätt
Gör cheesecaken tvärtom med kakbotten smulad överst och du har en god och flott efterrätt på ett kick.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjolkchokladcheesecake/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna och kardemumman.
  • Lägg det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen 6–8 min.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rör ner kvargen.
  • Vispa grädde och socker fast och blanda med chokladsmeten. Fördela smeten i 4 glas och låt stå i kyl minst 30 min.
  • Strö över smulorna och garnera med bär vid servering.
Klart!
Energi:

575 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Kaksmul:
Digestivekex
6
Svenskt Smör från Arla®
30 g
Krossade kardemummakärnor
1 tsk
Mjölkchoklad
150 g
250 g
1 dl
Vaniljsocker
1 msk
Bär
2 dl