Misosoppa
30 min
Förrätt
Tillbehör
•
En klassisk misosoppa är alltid gjord på dashi och miso. Dashi består av kombualger och bonitoflingor. Kombualgerna ska inte kokas, då kan smaken bli besk och det blir en grumlig buljong. Misosoppa serveras ofta innan sushi, och den toppas vanligtvis med silkestofu.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
Dashi:
|
Kombu alger
|
10 g |
|---|---|
|
Bonitoflakes
|
20 g |
|
Vatten
|
1 liter |
Misosoppa:
|
Misopasta, vit eller ljus
|
3 msk |
|---|---|
|
Lime
|
1 |
|
Silkestofu
|
400 g |
Gör så här
Dashi:
Misosoppa:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
115 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 41,9 % | 11,8 g |
| Fett: | 43,2 % | 5,6 g |
| Kolhydrater: | 14,9 % | 4,2 g |