Misosmörglaserad rotselleri med lamm

Misosmörglaserad rotselleri med lamm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

1 tim

Grillat lamm med ugnsbakad rotselleri som glaserats i misosmör. Serveras med krämig vitost, brynt citronsmör och rostat pankocrust med mandel.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skala och gnid in sellerin med 50 g smör. Salta. Baka den i ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 45 min. Skär 4 skivor av sellerin och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Mixa resten tillsammans med 50 g smör och vitosten. Vispa ihop smöret från rostningen av sellerin med misopastan. Pensla selleriskivorna med blandningen och värm vid servering. Rosta pankon i torr varm stekpanna. Låt svalna. Bryn 100 g smör, ta från värmen. Hacka mandlarna fint och blanda med pankon, hälften av det brynta smöret och rivet citronskal. Smaka av med salt. Blanda resten av smöret med citronsaft. Salta och peppra lammytterfilén. Stek den runtom i en stekpanna. Tillaga klart i ugnen tills 60° innertemperatur. Låt vila och skär i tunna skivor. Värm selleriskivorna i ugnen och lägg upp på tallrikar. Klicka på sellerikrämen. Lägg på några skivor av lammet och toppa med pankokrust. Ringla över det brynta citronsmöret. Servera gärna med en krispig sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 49 g

Skriv ut

Källa: