Misosmörglaserad rotselleri med lamm

Misosmörglaserad rotselleri med lamm

1 tim
Grillat lamm med ugnsbakad rotselleri som glaserats i misosmör. Serveras med krämig vitost, brynt citronsmör och rostat pankocrust med mandel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skala och gnid in sellerin med 50 g smör. Salta. Baka den i ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 45 min.
  • Skär 4 skivor av sellerin och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Mixa resten tillsammans med 50 g smör och vitosten.
  • Vispa ihop smöret från rostningen av sellerin med misopastan. Pensla selleriskivorna med blandningen och värm vid servering.
  • Rosta pankon i torr varm stekpanna. Låt svalna.
  • Bryn 100 g smör, ta från värmen.
  • Hacka mandlarna fint och blanda med pankon, hälften av det brynta smöret och rivet citronskal. Smaka av med salt. Blanda resten av smöret med citronsaft.
  • Salta och peppra lammytterfilén. Stek den runtom i en stekpanna.
  • Tillaga klart i ugnen tills 60° innertemperatur. Låt vila och skär i tunna skivor.
  • Värm selleriskivorna i ugnen och lägg upp på tallrikar. Klicka på sellerikrämen.
  • Lägg på några skivor av lammet och toppa med pankokrust. Ringla över det brynta citronsmöret.
  • Servera gärna med en krispig sallad.
Klart!
Energi:

560 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Rotselleri, ca 350 g
1
200 g
75 g
Misopasta
2 msk
Panko
½ dl
Rostad sötmandel
½ dl
Citron
rivet skal och pressad saft av 1
Lammytterfilé
200 g
Salt och peppar