Minutbiff

30 min Huvudrätt
Minutbiff

Minutbiff är en riktigt mör bit fransyska skuren i tunnare skivor. Vi serverar den med potatis, haricots verts, tomatsallad och en klick smaksatt crème fraiche. Svårare än så behöver det inte vara!

Ingredienser

Minutbiff
600 g
Salt och svartpeppar
1 msk

Tomatsallad:

Tomater
400 g
Kallpressad olivolja
2 msk
Salt och svartpeppar
Finskuren färsk gräslök
4 msk

Till servering:

Potatis
900 g
Färsk haricots verts
200 g
2 dl

Gör så här

  • Börja med att tillaga potatisen som du vill ha den - kokt, i ugn eller friterad.
  • Gör tomatsalladen. Skiva tomaterna. Lägg på ett fat och ringla över olivolja, salt, peppar och gräslök.
  • Koka haricot verts i 2 min.
  • Krydda minutbiffen med salt och nymalen svartpeppar.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek minutbiffen ca 1 min per sida.
  • Servera nystekt minutbiff med potatis, tomatsallad, haricot verts och crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

514 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,8 g
Protein: 30,9 % 39,1 g
Fett: 35 % 20,3 g
Kolhydrater: 34,1 % 43,1 g
https://www.arla.se/recept/minutbiff/