Mintkyssar

Mintkyssar

Betyg

(114 st)

Klassiska mintkyssar med krispig mint och fyllig choklad. Mintkyssar är lätta att göra och ännu enklare att äta!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

  • 1 dl vatten
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk glykos
  • 1- 2 krm pepparmintsarom
  • 100 g mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt koka under lock till 115 . Häll smeten i en värmetålig bunke. Ställ den i en kastrull med varmt vatten och rör om tills smeten börjar bli tjock och vitna. Klicka snabbt upp på ett bakplåtspapper med en tesked. Låt stelan i rumstemperatur. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Klicka eller spritsa en klick på varje mintkyss. Tips! Enkel variant på mintkyssar gör du genom att vispa en äggvita till fast skum, tillsätt 3-3 ½ dl florsocker, 1-2 krm pepparmintsarom och vispa till en jämn och smidig massa. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperur, helst över natten. Smält 100 g choklad i mikro eller över vatten bad och klicka eller spritsa på mintkyssarna.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem