Mintchokladmousse

Mintchokladmousse

Betyg

(9 st)

Chokladmousse med Marianne-kulor är alla gottegrisars dröm. kvarg med vaniljsmak lättar upp moussen, så njut i fulla drag. Får du inte tag på Marianne-kulor går det lika bra med Marianne-karameller.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Garnering:

  • kakao
  • marianne-kulor

Gör så här:

Gör så här:

Vispa grädden lätt och rör ner kvarg. Grovhacka Marianne-kulorna. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda florsocker och kakao i en stor bunke, tillsätt äggulorna. Rör ner den smälta chokladen. Blanda i lite av gräddblandningen i chokladblandningen, det gör att moussen inte skär sig lika lätt. Rör kraftigt till en jämn och slät smet. Vänd ner resterande gräddblandning och Marianne-krosset. Fördela moussen i 6 små koppar eller formar. Ställ i kyl i minst 2 timmar eller över natten. Sikta över kakao före servering och garnera med en Marianne-kula.

Tips:

Krossa Marianne-kulorna genom att lägga dem i dubbla fryspåsar och banka med en kastrull, då sprätter de inte iväg. Det går även bra att grovmixa dem i en mixer.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem