Mintchokladmousse
2 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Chokladmousse med Marianne-kulor är alla gottegrisars dröm. kvarg med vaniljsmak lättar upp moussen, så njut i fulla drag. Får du inte tag på Marianne-kulor går det lika bra med Marianne-karameller.
Ingredienser
2 dl | |
250 g | |
Marianne-kulor, krossade
|
1 dl |
Mörk choklad
|
100 g |
Florsocker
|
3 msk |
Kakao
|
1 msk |
Äggulor
|
2 |
Garnering:
Kakao
|
|
---|---|
Marianne-kulor
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Krossa Marianne-kulorna genom att lägga dem i dubbla fryspåsar och banka med en kastrull, då sprätter de inte iväg. Det går även bra att grovmixa dem i en mixer.
Näringsvärden, per port
Energi:
367 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 7,7 % | 7 g |
Fett: | 65,3 % | 27,1 g |
Kolhydrater: | 27 % | 24,4 g |

