Mintchokladmousse

2 tim 30 min Dessert Efterrätt
Mintchokladmousse

Chokladmousse med Marianne-kulor är alla gottegrisars dröm. kvarg med vaniljsmak lättar upp moussen, så njut i fulla drag. Får du inte tag på Marianne-kulor går det lika bra med Marianne-karameller.

Ingredienser

2 dl
250 g
Marianne-kulor, krossade
1 dl
Mörk choklad
100 g
Florsocker
3 msk
Kakao
1 msk
Äggulor
2

Garnering:

Kakao
Marianne-kulor

Gör så här

  • Vispa grädden lätt och rör ner kvarg.
  • Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  • Blanda florsocker och kakao i en stor bunke, tillsätt äggulorna. Rör ner den smälta chokladen.
  • Blanda i lite av gräddblandningen i chokladblandningen, det gör att moussen inte skär sig lika lätt.
  • Rör kraftigt till en jämn och slät smet. Vänd ner resterande gräddblandning och marianne-krosset.
  • Fördela moussen i 6 små koppar eller formar. Låt stå i kyl i minst 2 tim eller över natten.
  • Sikta över kakao före servering och garnera med en marianne-kulor.
Klart!

Krossa Marianne-kulorna genom att lägga dem i dubbla fryspåsar och banka med en kastrull, då sprätter de inte iväg. Det går även bra att grovmixa dem i en mixer.

https://www.arla.se/recept/mintchokladmousse/