Minihamburgerbröd

Brunch Buffé Snabbmat
Frysbar
Minihamburgerbröd

Bröden som blir över kan frysas till nästa brunch.

Ingredienser

2½ dl
Jäst
25 g
25 g
Salt
1 tsk
Grovt rågmjöl
1 dl
Vetemjöl
5 dl
Ägg
1
Sesamfrön
½ dl

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
  • Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 delar.
  • Forma till runda bullar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ca 15 min.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

110 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,6 g
Protein: 12,5 % 3,4 g
Fett: 24,9 % 3,1 g
Kolhydrater: 62,6 % 17 g
https://www.arla.se/recept/minihamburgerbrod/