Minestrone
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Frysbar
•
En musigt och mättande minestronesoppa är underbart att bjuda på. Du kan i stort sett använda dig av de grönsakerna du gillar allra bäst, som är i säsong. Det är oerhört gott att röra ner lite smakrik pesto precis innan soppan ska serveras. Njut den gärna med gott surdegsbröd.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Morot
|
250 g |
|
Blekselleri
|
4 stjälkar |
| 2 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Vatten
|
7 dl |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
|
Grönsaksbuljong
|
3 tärningar |
|
Vita bönor, gärna cannelinibönor
|
1 förp |
|
Svartkål, grönkål eller mangold
|
100 g |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Fänkålsfrön
|
1 msk |
|---|---|
|
Pesto
|
4 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det är enkelt och väldigt gott att göra sin egna pesto. Se recept på arla.se.
Näringsvärden, per port
Energi:
268 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,7 g |
| Protein: | 14,3 % | 9,4 g |
| Fett: | 51,4 % | 15,6 g |
| Kolhydrater: | 34,3 % | 22,6 g |