Mellanmålsmuffins med äpple och hasselnötter

Mellanmålsmuffins med äpple och hasselnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(99 st)

Dessa muffins är ett perfekt mellanmål före eller efter träning, gärna med mjölk. Fullkornsmjöl ger fibrer och cottage cheese i smeten ger en bra källa till protein.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Fyllning:

  • 2 finhackade äpplen
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 msk honung
  • 1 dl hackade hasselnötter

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Förbered och blanda fyllningen. Vispa ihop ägg, mjölk, cottage cheese och smör. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner fyllningen. Klicka ut smeten i stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna. Går utmärkt att frysa och enkelt ta med som mellanmål eller återhämtning efter träning.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag