Medelhavspaj
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
Denna medelhavspaj är fylld med vitlöksstekt spenat, KESO® Cottage cheese, vitost, oliver och tomat. En smakrik och vacker paj som är lika god att äta varm som kall. Servera gärna denna paj på buffébordet - en riktig fullträff!
Ingredienser
Pajdeg:
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Vatten
|
1 msk |
Fyllning:
|
Färsk bladspenat
|
250 g |
|---|---|
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
| 250 g | |
| 150 g | |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Urkärnade svarta oliver
|
1 dl |
|
Cocktailtomater
|
6 |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Färska blandade örter, till garnering
|
Gör så här
Pajdeg:
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
518 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 13,8 % | 17,6 g |
| Fett: | 66 % | 38,7 g |
| Kolhydrater: | 20,2 % | 25,7 g |