Medelhavskyckling

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Medelhavskyckling

Recept på festlig kyckling som fått sin smak av saffran, tomat och fänkål. Enkelt och gott till vardag eller fest.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 msk
Salladslök
1 knippe
Fänkål
1
Saffran
1 kuvert
Torrt vitt vin eller vatten
1 dl
2 dl
Färsk timjan
Bulgur, eller couscous
3 dl

Gör så här

  • Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör- & rapsolja i en stekpanna. Lyft upp kycklingen och lägg på ett fat.
  • Ansa och skär fänkålen i skivor. Skär salladslöken i bitar. Fräs tillsammans med saffran 2-3 min i stekpannan.
  • Rör ner vin och crème fraiche. Lägg ner kycklingen i såsen. Låt sjuda på svag värme tills kycklingen har en innertemperatur på 72 °, ca 10 min.
  • Strö färska örter över kycklingen och servera med bulgur eller couscous.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

291 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/medelhavskyckling/