Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

20 min Huvudrätt
Recept på festlig kyckling som fått sin smak av saffran, tomat och fänkål. Enkelt och gott till vardag eller fest.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna.
  • Skär salladslöken och fänkålen i bitar. Fräs dem i smör i en traktörpanna eller gryta.
  • Rör ner crème fraiche och vin eller vatten. Lägg ner kycklingen i såsen. Låt allt sjuda på svag värme under lock ca 10 min.
  • Strö över färska örter.
Klart!
Energi:

291 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Salladslök
100 g
Fänkål
300 g
2 dl
Torrt vitt vin eller vatten
1 dl
Färska örter