Medelhavsgryta

30 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Frysbar
Medelhavsgryta

En härlig köttgryta med smaker från Medelhavet, fylld med saftig fläskfilé, aubergine, paprika och vita bönor. Snabb att laga och perfekt att servera med couscous för en komplett, värmande måltid som passar både vardag och fest.

Ingredienser

Fläskfilé
400 g
Salt
½ tsk
2 msk
Aubergine
1
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Röd paprika
1
Vatten
1 dl
2 dl
Kokta vita bönor á 400 g
1 burk

Till servering:

Couscous, gärna fullkorn
3½ dl

Gör så här

  • Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och salta. Hetta upp smör i en gryta och stek köttet tills det får fin färg. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
  • Skär auberginen i grova bitar och fräs den mjuk i samma gryta.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Tillsätt lök, vitlök och paprika i grytan och fräs i några minuter.
  • Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt vatten och crème fraiche, och låt koka ca 5 minuter.
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Skölj bönorna och rör ner dem i grytan. Låt dem bli varma.
  • Servera grytan varm tillsammans med couscous.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

562 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,3 g
Protein: 26,7 % 36,9 g
Fett: 24,2 % 15,4 g
Kolhydrater: 49,1 % 68 g
https://www.arla.se/recept/medelhavsgryta/