Matiga scones

Matiga scones

30 min Mellanmål
Lämplig för frysning
Sväng ihop en sconesdeg och fyll bullarna med rödlök, oliver och mager ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/matiga-scones/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  • Skär smöret i små bitar och finfördela det mjölblandningen.
  • Skala och hacka löken. Tillsätt lök, oliver, ost och mjölk i bunken. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
  • Dela degen i 10 bitar och forma till runda bullar, ca 5 cm i diameter.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 min tills de fått fin färg.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
4½ dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
½ tsk
50 g
Rödlökar
2
Urkärnade svarta oliver
1 dl
2½ dl
2 dl