Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Matiga scones
Matiga scones
30 min
Mellanmål
Går att frysa
•
Kommentarer
Sväng ihop en sconesdeg och fyll bullarna med rödlök, oliver och mager ost.
Andra liknande recept
30 min
Scones
(390)
Budget
30 min
Glutenfria scones
(25)
30 min
Saffransscones med färskost och blåbärssylt
(32)
1 tim 30 min
Clotted cream
(247)
Engelska scones
(172)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i små bitar och finfördela det mjölblandningen.
Skala och hacka löken. Tillsätt lök, oliver, ost och mjölk i bunken. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen i 10 bitar och forma till runda bullar, ca 5 cm i diameter.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 min tills de fått fin färg.
Klart!
Ingredienser
Vetemjöl
4½ dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
½ tsk
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Rödlökar
2
Urkärnade svarta oliver
1 dl
Arla Köket® Riven ost mager
2½ dl
Arla Ko® Standardmjölk
2 dl
Andra liknande recept
30 min
Scones
(390)
Budget
30 min
Glutenfria scones
(25)
30 min
Saffransscones med färskost och blåbärssylt
(32)
1 tim 30 min
Clotted cream
(247)
Engelska scones
(172)
30 min
Snabba ostscones med gräddfil
(21)
30 min
Frukostscones med cottage cheese
(130)
10 min
Vispad grädde med crème fraiche
(26)
20 min
Små saffransscones
(5)
Budget
30 min
Engelska miniscones
(409)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum