Matiga morotsmuffins

Matiga morotsmuffins

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(64 st)

Lättbakade muffins med morötter och ost, perfekta till mellanmålet eller i picknickkorgen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Ställ muffinsformar på en plåt. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Skär osten i tärningar. Häll upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt. Lägg i den rivna moroten. Knäck i äggen och häll i smör-&rapsolja och yoghurt. Blanda snabbt ihop till en deg. Rör inte för länge. Klicka ut degen i muffinsformarna, tryck i osten och strö över solroskärnor. Sätt in plåten i mitten av ugnen och baka muffinsarna i 20 minuter. Låt svalna på plåten.

Tips:

Muffinsarna går utmärkt att frysa och plocka fram när man snabbt vill ha ett gott mellanmål.
Naturell yoghurt kan bytas ut mot filmjölk.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 190 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag