Matiga morotsmuffins

Matiga morotsmuffins

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(62 st)

Lättbakade muffins med morötter och ost, perfekta till mellanmålet eller i picknickkorgen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Ställ muffinsformar på en plåt. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Skär osten i tärningar. Häll upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt. Lägg i den rivna moroten. Knäck i äggen och häll i smör-&rapsolja och yoghurt. Blanda snabbt ihop till en deg. Rör inte för länge. Klicka ut degen i muffinsformarna, tryck i osten och strö över solroskärnor. Sätt in plåten i mitten av ugnen och baka muffinsarna i 20 minuter. Låt svalna på plåten.

Tips:

Muffinsarna går utmärkt att frysa och plocka fram när man snabbt vill ha ett gott mellanmål.
Naturell yoghurt kan bytas ut mot filmjölk.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 190 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa: