Matiga morotsmuffins

Matiga morotsmuffins

45 min Mellanmål
Lättbakade muffins med morötter och ost, perfekta till mellanmålet eller i picknickkorgen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/matiga-morotsmuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200º.
  • Ställ muffinsformar på en plåt.
  • Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Skär osten i tärningar.
  • Häll mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt. Lägg i den rivna moroten.
  • Knäck i äggen och häll i smör-&rapsolja och yoghurt. Blanda snabbt ihop till en smet.
  • Klicka ut smeten i muffinsformarna, tryck i osten och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna på plåten.
Klart!

Muffinsarna går utmärkt att frysa och plocka fram när man snabbt vill ha ett gott mellanmål. Naturell yoghurt kan bytas ut mot filmjölk.

Energi:

190 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Morot
1
150 g
Vetemjöl
3 dl
Grahamsmjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Bakpulver
2 tsk
Ägg
2
½ dl
Arla Ko® Eko yoghurt, naturell
1½ dl
Solroskärnor
½ dl