Marockansk kycklinggryta med pitabröd
40 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
Sötman i grönsaksyoghurten balanserar upp denna syrliga och mustiga gryta. Ingredienslistan är lång men eftersom det mest är kryddor så går grytan snabbt att laga. Servera varmt flatbröd eller couscous till.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen ancho chili
|
1 tsk |
|
Malen koriander
|
2 tsk |
|
Malen spiskummin
|
2 tsk |
|
Paprikapulver
|
2 tsk |
|
Vatten
|
4 dl |
|
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|
Konserverade hela tomater à 400 g
|
1 burk |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Bladpersilja
|
25 g |
|
Pitabröd
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
496 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g |
| Protein: | 27,4 % | 33,4 g |
| Fett: | 27,3 % | 15,3 g |
| Kolhydrater: | 45,3 % | 55,4 g |