Marockansk kycklinggryta med pitabröd
                                
                                     40 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                    
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Sötman i grönsaksyoghurten balanserar upp denna syrliga och mustiga gryta. Ingredienslistan är lång men eftersom det mest är kryddor så går grytan snabbt att laga. Servera varmt flatbröd eller couscous till.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Kycklinglårfilé
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen kanel
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen ancho chili
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen koriander
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Paprikapulver
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 4 dl | 
| 
                                            
                                                Kikärter à 400 g
                                            
                                     | 1 burk | 
| 
                                            
                                                Kycklingfond
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Konserverade hela tomater à 400 g
                                            
                                     | 1 burk | 
| 
                                            
                                                Citron, finrivet skal och saft
                                            
                                     | 1 | 
Till servering:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Bladpersilja
                                            
                                     | 25 g | 
| 
                                            
                                                Pitabröd
                                            
                                     | 4 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
496 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g | 
| Protein: | 27,4 % | 33,4 g | 
| Fett: | 27,3 % | 15,3 g | 
| Kolhydrater: | 45,3 % | 55,4 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    