Marinerade tomater med gorgonzola
                                
                                    3 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  10 min
                                
                                    Buffé
                                    Förrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Färgsprakande och smakrika tomater med italienska smaker – sött, syrligt och örtigt – som passar perfekt på buffén eller som förrätt. Smula över krämig Gorgonzola precis innan servering för en lyxig finish.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Körsbärstomater
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     | ½ kruka | 
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 2 kvistar | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Falbygdens® Gorgonzola
                                            
                                     | 100 g | 
| 
                                            
                                                Färsk basilika och timjan
                                            
                                     | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
147 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g | 
| Protein: | 12,4 % | 4,5 g | 
| Fett: | 77,1 % | 12,8 g | 
| Kolhydrater: | 10,5 % | 3,8 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    