Marinerade tomater med gorgonzola
3 tim
•
Arbetstid: 10 min
Buffé
Förrätt
•
Färgsprakande och smakrika tomater med italienska smaker – sött, syrligt och örtigt – som passar perfekt på buffén eller som förrätt. Smula över krämig Gorgonzola precis innan servering för en lyxig finish.
Ingredienser
|
Körsbärstomater
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
|
Färsk timjan
|
2 kvistar |
|
Citron
|
½ |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Falbygdens® Gorgonzola
|
100 g |
|
Färsk basilika och timjan
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
147 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 12,4 % | 4,5 g |
| Fett: | 77,1 % | 12,8 g |
| Kolhydrater: | 10,5 % | 3,8 g |