Marinerade tomater med gorgonzola

3 tim
Arbetstid: 10 min
Buffé Förrätt
Marinerade tomater med gorgonzola

Färgsprakande och smakrika tomater med italienska smaker – sött, syrligt och örtigt – som passar perfekt på buffén eller som förrätt. Smula över krämig Gorgonzola precis innan servering för en lyxig finish.

Ingredienser

Körsbärstomater
500 g
Vitlöksklyftor
2
Färsk basilika
½ kruka
Färsk timjan
2 kvistar
Citron
½
Olivolja
½ dl
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Falbygdens® Gorgonzola
100 g
Färsk basilika och timjan

Gör så här

  • Sätt ugnen på 110° eller 100° varmluft.
  • Lägg tomaterna i en ugnsfast form.
  • Skala och finhacka vitlöken. Finhacka örterna. Vänd ner med tomaterna tillsammans med citron,, olivolja, salt ochnymalen svartpeppar.
  • Blanda väl och tillaga mitt i ugnen i ca 3 timmar. Tiden kan variera beroende på ugn och tomatstorlek. Ha gärna ugnsluckan lite på glänt så fukten kan komma ut.
  • Lägg upp tomaterna på fat och smula över Gorgonzola precis innan servering. Garnera med lite färska örter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

147 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,8 g
Protein: 12,4 % 4,5 g
Fett: 77,1 % 12,8 g
Kolhydrater: 10,5 % 3,8 g
https://www.arla.se/recept/marinerade-tomater-med-gorgonzola/