Marinerade spareribs
3 tim
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Här kokar man först spjällen i en stark buljong, marinerar och grillar sedan. De blir härligt saftiga och möra.
Ingredienser
|
Tunnskurna revbensspjäll
|
1½ kg |
|---|---|
|
Vatten
|
1 liter |
|
Köttbuljong
|
3 tärningar |
Marinad:
| 3 msk | |
|
Chilisås av ketchuptyp
|
3 msk |
|
Kinesisk soja
|
1 msk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Flytande honung
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill man grilla tjocka revbensspjäll kokar man 1 1/2 kg i 1 1/2 timme och följer receptet i övrigt. Då räcker det till 6 port. Revbensspjäll kan bytas mot kamben.
Näringsvärden, per port
Energi:
855 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 31,9 % | 67,1 g |
| Fett: | 62,6 % | 60,5 g |
| Kolhydrater: | 5,5 % | 11,6 g |