Marinerade kycklingben i ugn

1 tim Huvudrätt
Marinerade kycklingben i ugn

Här har du en hel middag tillagad i långpanna. Marinerade kycklingben samsas med potatis, zucchini och paprika. Toppa hela härlighteten med gremolata och servera med en underbar kall sås med smak av dragon, citron och vitlök.

Ingredienser

Kycklingben
900 g
Japansk soja
1 dl
Flytande honung
½ dl
Torkad timjan
1 msk
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Potatis
1 kg
Röd paprika
1
Zucchini
1
Salt
1 tsk

Gremolata:

Färsk persilja
1 kruka
Vitlöksklyfta
1
Citron, finrivet skal
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg kyckligen i en påse. Rör ihop soja, honung, timjan, smör- & rapsolja och chili flakes. Häll ner blandningen i påsen och blanda väl. Ställ kallt minst 2 timmar, helst över natten.
  • Halvera potatisen. Skär paprika och zucchini i bitar.
  • Lägg potatis, paprika och zucchini i en långpanna med pakplåtspapper. Blanda med salt. Lägg den marinerade kyckligen ovanpå grönsakerna.
  • Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 82° vid benet.
  • Gör gremolatan under tiden kycklingen tillagas. Hacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Lägg i en skål och tillsätt finrivet citronskal.
  • Strö gremolata över kycklingen och pressa över saften av den använda citronen.
  • Servera ugnsrostad kyckling och grönsaker med crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

622 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 9,8 g
Protein: 33 g
Kolhydrater: 67,2 g
Fett: 24,3 g
https://www.arla.se/recept/marinerade-kycklingben-i-ugn/