Marinerade jordgubbar med granola och vaniljvisp

Marinerade jordgubbar med granola och vaniljvisp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Servera jordgubbarna med fluffig vaniljvisp och rostade nötter. Lime i marinaden ger smak och lite syrlighet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g jordgubbar
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • ½ msk rårörsocker

Granola:

  • 1 dl hasselnötter
  • ½ dl kokoschips
  • 3 msk konc konc äppeljuice
  • ½ tsk stötta kardemummakärnor

Gör så här:

Gör så här:

Dela jordgubbarna och lägg dem i en bunke. Rör ihop lime och socker, häll det över jordgubbarna och ställ kallt. Sätt ugnen på 225°. Grovhacka nötter och kokoschips, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda äppeljuice och kardemumma med nötblandningen och grädda i ugnen ca 10 min. Vispa vaniljvispen. Fördela jordgubbarna i glas, klicka på vaniljvisp och toppa med granola och ev rivet skal av lime.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem