Marinerade jordgubbar med granola och vaniljvisp
30 min
Brunch
Efterrätt
•
Servera jordgubbarna med fluffig vaniljvisp och rostade nötter. Lime i marinaden ger smak och lite syrlighet.
Ingredienser
|
Jordgubbar
|
500 g |
|---|---|
|
Lime
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Rårörsocker
|
½ msk |
Granola:
|
Hasselnötter
|
1 dl |
|---|---|
|
Kokoschips
|
½ dl |
|
Konc konc äppeljuice
|
3 msk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
332 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 7,1 % | 5,8 g |
| Fett: | 55,2 % | 20,7 g |
| Kolhydrater: | 37,7 % | 30,8 g |