Marinerade jordgubbar

15 min Efterrätt
Marinerade jordgubbar

Prova något nytt. Smaksätt jordgubbar med honung, ingefära och lime. Servera med en klick grädde.

Ingredienser

Jordgubbar
1 liter
Flytande honung
½ dl
Riven färsk ingefära
1 tsk
Lime, rivet skal
1

Sås:

1 dl
1 dl
Florsocker
1 msk
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Dela jordgubbarna och lägg i en skål.
  • Blanda honung, ingefära och limeskal. Häll det över jordgubbarna och blanda runt.
  • Vispa grädden. Rör i gräddfil, florsocker och vaniljsocker.
  • Servera jordgubbarna med såsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

251 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 3,4 % 2,1 g
Fett: 46,8 % 13,3 g
Kolhydrater: 49,8 % 30,8 g
https://www.arla.se/recept/marinerade-jordgubbar/