Marinerad torskrygg med ostkräm
45 min
Förrätt
•
Torsk skivas tunt, marineras i citron och serveras med finskurna, krispiga grönsaker, ostkräm och tomatjuice. Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, har skapat receptet.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Torskrygg:
Crudité:
Ostkräm:
Vid servering:
Energi:
225 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 24 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 52 g |
Ingredienser
Torskrygg:
Torskrygg
|
400 g |
---|---|
Pressad citronsaft, ca 2 citroner
|
¾ dl |
Chili flakes
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Crudité:
Tunt hyvlad fänkål
|
½ |
---|---|
Tunt skivad stjälkselleri
|
2 |
Tunt skivad rödlök
|
½ |
Ostkräm:
50 g | |
Äggula
|
1 |
Dijonsenap
|
1 msk |
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
Matolja
|
1¾ dl |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Citronsaft
|
1 tsk |
Till servering:
Tomatjuice
|
1 dl |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
50 g |