Marinerad torskrygg med ostkräm

Marinerad torskrygg med ostkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Torsk skivas tunt, marineras i citron och serveras med finskurna, krispiga grönsaker, ostkräm och tomatjuice. Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, har skapat receptet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Torskrygg:

  • 400 g torskrygg
  • ¾ dl pressad citronsaft, ca 2 citroner
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Crudité:

  • ½ tunt hyvlad fänkål
  • 2 tunt skivad stjälkselleri
  • ½ tunt skivad rödlökar

Prästostkräm:

  • 50 g Arla Präst® Präst® 31% SB
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1¾ dl matolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Torskrygg:

Frys in torsken minst 2 tim så det går lättare att skiva den tunt. Ta fram torsken och skiva tunna skivor. Marinera skivorna med citronsaft, chiliflakes, salt och peppar på ett fat. Marinaden ska vara ca 10 min på fisken innan servering.

Crudité:

Lägg de tunt hyvlade och skivade grönsakerna och löken i iskallt vatten så att de blir riktigt krispiga, minst 10 min. Häll av vattnet ca 10 min innan servering så de hinner torka.

Prästostkräm:

Riv osten och mixa med äggula, senap och vinäger i en mixer. Droppa ner oljan lite i taget och fortsätt mixa till en fin kräm. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Vid servering:

Ringla tomatjuice över den marinerade torsken. Klicka på ostkrämen och toppa med grönsakerna och hyvlad ost.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 52 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem