Marinerad torskrygg med ostkräm
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  45 min
                                
                                    Förrätt
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Torsk skivas tunt, marineras i citron och serveras med finskurna, krispiga grönsaker, ostkräm och tomatjuice. Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, har skapat receptet.
 
    Ingredienser
Torskrygg:
| 
                                            
                                                Torskrygg
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Pressad citronsaft, ca 2 citroner
                                            
                                     | ¾ dl | 
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Crudité:
| 
                                            
                                                Tunt hyvlad fänkål
                                            
                                     | ½ | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Tunt skivad stjälkselleri
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Tunt skivad rödlök
                                            
                                     | ½ | 
Ostkräm:
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Äggula
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Vitvinsvinäger
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Matolja
                                            
                                     | 1¾ dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Citronsaft
                                            
                                     | 1 tsk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Tomatjuice
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 50 g | 
Gör så här
Torskrygg:
Crudité:
Ostkräm:
Vid servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
677 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g | 
| Protein: | 16,1 % | 26,8 g | 
| Fett: | 72,7 % | 55,7 g | 
| Kolhydrater: | 11,2 % | 18,7 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    