Marinerad gravlax med örtcrème
30 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
En carpaccio på gravad lax med ingefära blir en god och lättlagad förrätt. Vill du bjuda laxen på buffén lägger du bara upp den på ett stort fat.
Ingredienser
|
Gravad lax i tunna skivor
|
150 g |
|---|---|
|
Riven färsk ingefära
|
2 tsk |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Pressad citronsaft
|
½ dl |
Örtcrème:
| 250 g | |
|
Riven pepparrot
|
1 msk |
|
Finhackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Örtsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Örtcrèmen kan förberedas.
Näringsvärden, per port
Energi:
198 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 27,3 % | 13,3 g |
| Fett: | 42,9 % | 9,6 g |
| Kolhydrater: | 29,8 % | 14,5 g |