Marinerad gravlax med örtcrème
30 min
Buffé
Förrätt
•

En carpaccio på gravad lax med ingefära blir en god och lättlagad förrätt. Vill du bjuda laxen på buffén lägger du bara upp den på ett stort fat.
Ingredienser
Gravad lax i tunna skivor
|
150 g |
---|---|
Riven färsk ingefära
|
2 tsk |
Flytande honung
|
1 msk |
Pressad citronsaft
|
½ dl |
Örtcrème:
250 g | |
Riven pepparrot
|
1 msk |
Finhackad färsk persilja
|
½ dl |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Örtsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Örtcrèmen kan förberedas.
Näringsvärden, per port
Energi:
198 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 27,3 % | 13,3 g |
Fett: | 42,9 % | 9,6 g |
Kolhydrater: | 29,8 % | 14,5 g |

