Apelsinbakad kyckling med nötris

Apelsinbakad kyckling med nötris

Betyg

(10 st)

Kycklinglår i ugn som blir extra saftiga i en marinad av apelsin, vitlök, honung, koriander, spiskummin och chilipulver. Servera kycklingen med ett nötris.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kyckling:

  • 2 apelsiner
  • 2 vitlöksklyftor
  • ¾ dl flytande honung
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk chilipulver
  • 8 kycklinglår med ben
  • salt och svartpeppar
  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Nötigt ris:

  • 3 dl basmatiris
  • 1 dl blandade nötter t ex pistagenötter, pinjenötter eller mandel
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl torkade aprikoser

Gör så här:

Gör så här:

Kyckling:

Riv skalet på en av apelsinerna och pressa ur saften. Skiva den andra apelsinen tunt. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Rör ihop apelsinskal, apelsinsaft, vitlök, honung, koriander, spiskummin och chilipulver i en bunke. Tillsätt kycklingen till apelsinmarinaden, ställ i kyl minst 1 tim. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, häll över marinaden och krydda med salt och peppar. Fördela apelsinskivorna ovanpå kycklingen och baka i ugn ca 45 min tills kycklingen är genomstekt. Häll spadet från kycklingen i en kastrull och koka upp med smöret och låt sjuda under omrörning ca 5 min.

Ris och servering:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta nötterna gyllenbruna i smöret i en stekpanna. Strimla aprikoserna. Rör i riset med en gaffel och blanda ner aprikoserna och nötterna. Servera kycklingen med riset och skysåsen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem