Marinerad kyckling
Buffé
Huvudrätt
•
Apelsin och rosmarin är en riktigt bra smakkombination. Marinera gärna kycklingen över natten för maximal smak. Välj om du vill tillaga din marinerade kyckling på grillen, i grillpanna eller i ugnen. Vi har valt att använda gräddfil i marinaden eftersom syran gör kycklingen något mörare och saftigare.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
600 g |
|---|
Marinad:
| 1 dl | |
|
Rosmarinkvist eller 1 tsk torkad
|
bladen från 1 |
|
Skivad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Apelsin
|
finrivet skal och saft av 1 |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Färsk röd chili, skivad
|
1 |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Om denna marinerade kyckling tillagas på sommaren är det väldigt gott att servera den med färska bär i säsong!
Näringsvärden, per port
Energi:
238 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 53,3 % | 31,2 g |
| Fett: | 33,5 % | 9 g |
| Kolhydrater: | 13,2 % | 7,7 g |