Marinerad fläskkarré
•
Arbetstid: 30 min
Middag
•
Marinerad fläskkarré med krispig glasnudelsallad och sojamajonnäs är ett måste till sommarens grillkvällar. Det funkar lika fint att steka fläkkarrén i en grillpanna. Tips är att låta fläskkarrén marineras under natten för ett extra mört kött.
Ingredienser
|
Fläskkarré
|
1 kg |
|---|
Marinad:
| 3 msk | |
|
Japansk soja
|
½ dl |
|
Honung
|
2 msk |
|
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Riven vitlöksklyftor
|
2 |
|
Finhackad färsk röd chili
|
1 |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Glasnudelsallad:
|
Glasnudlar
|
200 g |
|---|---|
|
Röd paprika
|
1 |
|
Salladslök
|
1 knippe |
|
Sockerärter
|
150 g |
|
Färsk mynta
|
1 kruka |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Sojamajonnäs
| 2 dl | |
|
Majonnäs
|
1 dl |
|
Soja
|
1 msk |
Gör så här
Glasnudelsallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1081 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,7 g |
| Protein: | 18,8 % | 50 g |
| Fett: | 58,4 % | 71,4 g |
| Kolhydrater: | 22,8 % | 60,6 g |