Marängtårta med yoghurt och rosenvatten

Marängtårta med yoghurt och rosenvatten

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(44 st)

Sagolik marängtårta med smaker som tagna ur Tusen och en natt. Pistagenötter, rosenvatten och dekorerad med rosenblad - vilken dröm!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 25 g rostade mandelspån

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt ättiksprit och socker och fortsätt vispa till ett fast skum. Vänd ner den rostade mandeln. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten till en rund botten, ca 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim. Låt gärna marängen stå kvar i ugnen tills den har kallnat. Rör ner vaniljsocker och rosenvatten i yoghurten och bred på marängen. Dekorera med pistagenötter och rosenblad.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag