Marängtårta med valnötter

2 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Marängtårta med valnötter

Recept på underbar marängtårta med fräsch yoghurt och hackade valnötter. Nötigt och frasigt för gottegrisar.

Ingredienser

Äggvitor
3
Pressad citronsaft
½ tsk
Strösocker
1½ dl
Grovhackade valnötter
1 dl
2 dl
1 dl
Florsocker
2 msk
Jordgubbar
1 liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget.
  • Bred ut smeten till ca 30 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen, låt marängen stå kvar några tim.
  • Vispa grädden. Rör i yoghurt och florsocker.
  • Klicka grädden på marängen och strö över jordgubbarna delade i halvor.
Markera receptet som tillagat

Du kan byta ut valnötterna mot solroskärnor.

Näringsvärden, per bit

Energi:

252 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,5 % 3,4 g
Fett: 51,9 % 14,8 g
Kolhydrater: 42,6 % 26,4 g
https://www.arla.se/recept/marangtarta-med-valnotter/