Marängtårta med rabarber och jordgubbar
Efterrätt
•
Sagolik marängtårta som innehåller allt gott samlat i en och samma tårta. Ljuvlig fyllning emellan maräng och tårtbotten och dekorerad med jordgubbar och mynta.
Ingredienser
Tårtbotten:
| 100 g | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Ägg
|
5 |
| 4 msk | |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Mandelspån
|
50 g |
Fyllning:
|
Rabarber
|
350 g |
|---|---|
|
Vit sirap
|
1 dl |
|
Färska jordgubbar
|
250 g |
| 5 dl |
Garnering:
|
Jordgubbar
|
100 g |
|---|---|
|
Färsk mynta
|
ev 1 dl |
Gör så här
Fyllning:
Tårtbotten:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
451 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 5,2 % | 5,8 g |
| Fett: | 55,3 % | 28,2 g |
| Kolhydrater: | 39,5 % | 43,9 g |