Marängtårta med mandel och apelsinyoghurt

Marängtårta med mandel och apelsinyoghurt

60+ min Buffé Efterrätt
Recept på en underbar marängtårta med mandel och en fräsch fyllning med saftiga bitar av apelsin. Den är enkel att göra och en fröjd för både öga och gom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marangtarta-med-mandel-och-apelsinyoghurt/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100°.
  • Finhacka mandeln, gärna i matberedare.
  • Vispa vitorna till ett vitt skum. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt vispa till ett fast skum.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten på till en rund botten, ca 22 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim.
  • Stäng av ugnen och låt gärna marängen stå kvar i ugnen tills den har kallnat.
  • Riv skalet av apelsinen. Skala sedan apelsinen med en kniv och skär fruktköttet i bitar, ca 2x2 cm. Blanda apelsinskal och -bitar, yoghurt och florsocker.
  • Bred fyllningen på mandelbotten. Garnera med hackad choklad.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Mandel
1 dl
Äggvitor
3
Ättiksprit 12%
1 krm
Florsocker
2 dl
Kakao
1 msk
Majsstärkelse
1½ tsk
Salt
1 krm
Fyllning:
4 dl
Stor apelsin
1
Florsocker
½ dl
Grovhackad mörk choklad
½ dl