Marängtårta med mandel och apelsinyoghurt

Marängtårta med mandel och apelsinyoghurt

Betyg

(10 st)

Recept på en underbar marängtårta med mandel och en fräsch fyllning med saftiga bitar av apelsin. Den är enkel att göra och en fröjd för både öga och gom.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 bitar

  • 1 dl mandel
  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit 12%
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1½ tsk majsstärkelse
  • 1 krm salt

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Finhacka mandeln, gärna i matberedare. Vispa vitorna till ett vitt skum. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt vispa till ett fast skum. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten på till en rund botten, ca 22 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim. Stäng av ugnen och låt gärna marängen stå kvar i ugnen tills den har kallnat. Riv skalet av apelsinen. Skala apelsinen med en kniv och skär fruktköttet i bitar, ca 2x2 cm. Blanda apelsinskal och -bitar, yoghurt och florsocker. Bred fyllningen på mandelbotten. Garnera med hackad choklad.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem