Marängtårta med citronkräm

Marängtårta med citronkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(136 st)

Kanonbra marängtårta till kalas! Kan frysas före garnering. Marängtårtan tinar på två timmar i rumstemperatur och sedan är det bara att lägga på grädden.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker

Citronkräm:

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Rita upp två rundlar ca 23 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitor och ättiksprit till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Fördela marängsmeten jämnt i rundlarna. Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim. Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna. Lägg ihop tårtan med hälften av citronkrämen mellan bottnarna och resten ovanpå. Vispa grädden och klicka eller spritsa ut den ovanpå tårtan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem