Bibimbap med tofu

Bibimbap med tofu

60+ min Huvudrätt
Testa en vegetarisk variant på den koreanska streetfood-favoriten bibimbap. Vill du göra egen kimchi, fermenterad kål, hittar du recept här på arla.se.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bibimbap-med-tofu/

Gör så här

Marinerad tofu:
  • Skär tofun i ca 1 cm tjocka skivor.
  • Blanda med soja, sesamolja och vitlök. Ställ kallt.
Marinerad spenat:
  • Koka upp vatten och blanchera spenaten snabbt. Kyl ner och pressa ur vattnet.
  • Blanda med soja, sesamolja, sesamfrön och salladslök. Lägg i en påse och ställ kallt.
Marinerade böngroddar:
  • Koka upp vatten och blanchera böngroddarna snabbt.
  • Kyl ner och låt rinna av i ett durkslag. Tillsätt salt, sesamfrön, sesamolja och hackad koriander.
  • Ställ kallt.
Chilipicklad gurka:
  • Tvätta och skiva gurkan tunt och lägg en bunke.
  • Vispa socker med ättika och vatten tills sockret löst upp sig. Tillsätt sambal oelek och slå över gurkan.
  • Täck med plast och lägg under press.
Servering:
  • Skölj riset och koka enligt paketets anvisningar.
  • Stek tofun i smör-&rapsolja.
  • Lägg gurka, böngroddar, spenat, ris, tofu och kimchi i högar på djupa fat.
  • Stek äggen i smör-&rapsolja och lägg ett på varje tallrik.
  • Servera gärna gochujang som var och en tillsätter efter smak.
Klart!
Energi:

640 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 70 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Marinerad tofu:
Tofu
300 g
Soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Pressade vitlöksklyftor
2
Marinerad spenat:
Babyspenat
60 g
Soja
1 msk
Sesamolja
1 msk
Sesamfrön
2 tsk
Fint skivad salladslökar
3
Marinerade böngroddar:
Böngroddar
150 g
Salt
1 tsk
Rostade sesamfrön
2 tsk
Sesamolja
1 msk
Färsk koriander, hackad
½ kruka
Chilipicklad gurka:
Gurka
1
Sambal oelek
1 msk
Ättiksprit 12%
¼ dl
Strösocker
½ dl
Servering:
Rundkornigt ris
3 dl
Kimchi
2 dl
2 msk
Ägg
4
Gochujang
4 msk