Bibimbap med tofu

Bibimbap med tofu

Betyg

(5 st)

Testa en vegetarisk variant på den koreanska streetfood-favoriten bibimbap. Vill du göra egen kimchi, fermenterad kål, hittar du recept här på arla.se.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 300 g tofu
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 60 g babyspenat
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön
  • 3 fint skivad salladslökar
  • 150 g böngroddar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • ½ krukor färsk koriander
  • 1 gurka
  • 1 msk sambal oelek
  • ¼ dl ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 4 ägg
  • 4 msk gochujang

Gör så här:

Gör så här:

Marinerad spenat:

Koka upp vatten och blanchera spenaten snabbt. Kyl ner och pressa ur vattnet. Blanda med soja, sesamolja, sesamfrön och salladslök. Lägg i en påse och ställ kallt.

Marinerade böngroddar:

Koka upp vatten och blanchera böngroddarna snabbt. Kyl ner i ett durkslag och tillsätt salt, sesamfrön, sesamolja och hacka ner koriandern. Ställ kallt.

Chilipicklad gurka:

Tvätta och skiva gurkan tunt och lägg en bunke. Vispa socker med ättika och vatten tills sockret löst upp sig. Tillsätt sambal oelek och slå över gurkan. Täck med plast oud lägg under press.

Vid servering:

Skölj riset länge och koka enligt paketets anvisningar. Skiva upp tofun. Lägg gurka, böngroddar, spenat och kimchi i högar på djupa fat. Tillsätt ris och tofu. Avsluta med ett stekt ägg på varje tallrik. Servera gärna gochujang som var och en tillsätter efter smak.

Tofumarinad:

Näringsvärden, per port

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem