Bibimbap med tofu
1 tim 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Testa en vegetarisk variant på den koreanska streetfood-favoriten bibimbap. Vill du göra egen kimchi, fermenterad kål, hittar du recept här på arla.se.
Ingredienser
Marinerad tofu:
Tofu
|
300 g |
---|---|
Soja
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
Marinerad spenat:
Babyspenat
|
60 g |
---|---|
Soja
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Sesamfrön
|
2 tsk |
Fint skivad salladslökar
|
3 |
Marinerade böngroddar:
Böngroddar
|
150 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Rostade sesamfrön
|
2 tsk |
Sesamolja
|
1 msk |
Färsk koriander, hackad
|
½ kruka |
Chilipicklad gurka:
Gurka
|
1 |
---|---|
Sambal oelek
|
1 msk |
Ättiksprit 12%
|
¼ dl |
Strösocker
|
½ dl |
Servering:
Rundkornigt ris
|
3 dl |
---|---|
Kimchi
|
2 dl |
2 msk | |
Ägg
|
4 |
Gochujang
|
4 msk |
Gör så här
Marinerad tofu:
Marinerad spenat:
Marinerade böngroddar:
Chilipicklad gurka:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
640 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 70 g |
Fett: | 27 g |

