Bibimbap med tofu

1 tim 40 min Huvudrätt Lunch Middag
Bibimbap med tofu

Testa en vegetarisk variant på den koreanska streetfood-favoriten bibimbap. Vill du göra egen kimchi, fermenterad kål, hittar du recept här på arla.se.

Ingredienser

Marinerad tofu:

Tofu
300 g
Soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Pressade vitlöksklyftor
2

Marinerad spenat:

Babyspenat
60 g
Soja
1 msk
Sesamolja
1 msk
Sesamfrön
2 tsk
Fint skivad salladslökar
3

Marinerade böngroddar:

Böngroddar
150 g
Salt
1 tsk
Rostade sesamfrön
2 tsk
Sesamolja
1 msk
Färsk koriander, hackad
½ kruka

Chilipicklad gurka:

Gurka
1
Sambal oelek
1 msk
Ättiksprit 12%
¼ dl
Strösocker
½ dl

Servering:

Rundkornigt ris
3 dl
Kimchi
2 dl
2 msk
Ägg
4
Gochujang
4 msk

Gör så här

Marinerad tofu:

  • Skär tofun i ca 1 cm tjocka skivor.
  • Blanda med soja, sesamolja och vitlök. Ställ kallt.

Marinerad spenat:

  • Koka upp vatten och blanchera spenaten snabbt. Kyl ner och pressa ur vattnet.
  • Blanda med soja, sesamolja, sesamfrön och salladslök. Lägg i en påse och ställ kallt.

Marinerade böngroddar:

  • Koka upp vatten och blanchera böngroddarna snabbt.
  • Kyl ner och låt rinna av i ett durkslag. Tillsätt salt, sesamfrön, sesamolja och hackad koriander.
  • Ställ kallt.

Chilipicklad gurka:

  • Tvätta och skiva gurkan tunt och lägg en bunke.
  • Vispa socker med ättika och vatten tills sockret löst upp sig. Tillsätt sambal oelek och slå över gurkan.
  • Täck med plast och lägg under press.

Servering:

  • Skölj riset och koka enligt paketets anvisningar.
  • Stek tofun i smör-&rapsolja.
  • Lägg gurka, böngroddar, spenat, ris, tofu och kimchi i högar på djupa fat.
  • Stek äggen i smör-&rapsolja och lägg ett på varje tallrik.
  • Servera gärna gochujang som var och en tillsätter efter smak.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

640 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 70 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/bibimbap-med-tofu/