Mannapannkaka med vaniljblåbär

Mannapannkaka med vaniljblåbär

1 tim Mellanmål Efterrätt
Vår variant på tjockpannaka! Använd färska blåbär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn.
  • Koka upp mjölken i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Vispa ner mannagryn och salt.
  • Koka under omrörning på svag värme ca 4 min. Ta kastrullen från värmen igen. Rör ner ägg, socker och citronskal.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna och pudra över florsocker.
  • Vispa vaniljvispen och blanda med blåbär, spar några till garnering.
  • Servera mannapannkakan ljummen med vaniljblåbär.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 14 g

Ingredienser

8 dl
Mannagryn
1½ dl
Salt
½ tsk
Uppvispade ägg
2
Strösocker
2 msk
Citron, rivet skal
1
Florsocker
2 tsk
Vaniljblåbär:
2½ dl
Blåbär
3 dl