Mannapannkaka med vaniljblåbär

Mannapannkaka med vaniljblåbär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Vår variant på tjockpannaka! Använd färska blåbär.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 8 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 1½ dl mannagryn
  • ½ tsk salt
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 msk strösocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk florsocker

Vaniljblåbär:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn. Koka upp mjölken i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Vispa ner mannagryn och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 4 min. Ta kastrullen från värmen igen. Rör ner ägg, socker och citronskal. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna och pudra över florsocker. Vispa vaniljvispen och blanda med blåbär, spar några till garnering. Servera mannapannkakan ljummen med vaniljblåbär.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag