Mannagrynspudding
Nytt

Mannagrynspudding

35 min
Efterrätt
En krämig och mild mannagrynspudding som för tankarna lite till den småländska ostkakan. De godaste tillbehören till denna pudding tycker vi är sötsyrliga hallon och lättvispad grädde!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mannagrynspudding/

Gör så här

Mannagrynspudding:
  • Sätt ugnen på 200° eller 185° varmluft.
  • Koka upp mjölk och grädde i en kastrull.
  • Vispa i mannagrynen och sjud på medelvärme tills gröten tjocknar. Vispa hela tiden så gröten inte bränner fast i botten.
  • Ta av från värmen och rör i ägg och smör.
  • Smöra en ugnsfast form, ca 20x30 cm, och häll i mannagrynspuddingen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Till servering:
  • Värm hallonen med strösocker. Rör försiktigt så inte hallonen går sönder. Låt svalna.
  • Lättvispa grädden.
  • Servera mannagrynspudding med hallon och grädde.
Klart!

Ingredienser

Mannagrynspudding:
4 dl
1 dl
Mannagryn
1 dl
Strösocker
1 msk
Vaniljpulver
1 tsk
Salt
1 krm
Ägg
2
25 g
Till servering:
Frysta hallon
225 g
Strösocker
1 msk
2 dl