Klappgröt

Klappgröt

Mellanmål Efterrätt
Originalet görs på lingon men din favoritsaft passar också till luftig klappgröt. Servera med lättvispad grädde och färska bär eller en klick av samma sylt som du hade saft!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/klappgrot/

Gör så här

  • Koka upp vatten och saft i en kastrull. Tillsätt mannagrynen under vispning. Sjud på svag värme ca 5 min. Rör då och då så inte gröten fastnar i botten.
  • Häll gröten i en bunke och låt svalna lite.
  • Tillsätt vaniljsockret och vispa gröten luftig med elvisp ca 5 min.
  • Häll upp i portionsskålar och servera direkt eller låt kallna täckta med plastfolie i kylen.
  • Vispa grädden. Toppa gröten med grädde och sylt eller bär.
Klart!

Saft har olika koncentration. Smaksätt ev din klappgröt med någon matsked extra saft under vispningen om du tycker det behövs.

Energi:

342 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Vatten
5 dl
Konc lingondryck, hallon- eller svartvinbärssaft
2 dl
Mannagryn
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Till servering:
2 dl
Rårörda lingon, hallonsylt eller färska bär