Mannagrynsgröt med passion

Mannagrynsgröt med passion

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Denna mannagrynsgröt är god som en dessert. Förbered kvällen innan och servera med underbart mos av päron och passionsfrukt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Mos:

  • 2 päron
  • ½ dl apelsin-&blodapelsinjuice
  • 2 passionsfrukter

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp mjölk, vaniljsocker och salt i en kastrull. Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme under omrörning ca 4 min. Vispa gröten luftig och slät, lättast med elvisp. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl, gärna över natten. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Koka dem mjuka i juicen i en liten kastrull, ca 10 min. Mixa till ett mos. Dela och gröp ur passionsfrukterna och rör ner i moset. Låt kallna och förvara i kyl. Servera vaniljmannan med fruktmoset.

Tips:

Variera med frukter efter säsong. Portionsfrys om du får mos över.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem