Mandelpotatissoppa med räkor

Mandelpotatissoppa med räkor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

En fräsch räksallad till den mjuka potatissoppan är en god kombination.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Räksallad

  • 80 g skalade räkor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 knippe färsk dill

Gör så här:

Gör så här:

Skär bort rotfästet på fänkålen. Skiva en fjärdedel mycket tunt och blanda med olivolja och flingsalt till räksalladen. Skala och skiva potatis, lök, vitlök och resten av fänkålen. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt timjan, vin, vatten och buljongtärningar. Koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med cayennepeppar och salt. Hacka dillen grovt. Blanda räkor och dill med fänkålen. Servera räksalladen till soppan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem