Mandelpotatissoppa med räkor

45 min Förrätt Lunch
Mandelpotatissoppa med räkor

En fräsch räksallad till den mjuka potatissoppan är en god kombination.

Ingredienser

Fänkål
300 g
Mandelpotatis
300 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Hackad färsk timjan
1 msk
Torrt vitt vin
2 dl
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
1 dl
Cayennepeppar
½ krm
Salt
½ tsk

Räksallad

Skalade räkor
80 g
Olivolja
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Färsk dill
1 knippe

Gör så här

  • Skär bort rotfästet på fänkålen. Skiva en fjärdedel mycket tunt och blanda med olivolja och flingsalt till räksalladen.
  • Skala och skiva potatis, lök, vitlök och resten av fänkålen. Fräs i smör i en kastrull.
  • Tillsätt timjan, vin, vatten och buljongtärningar. Koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät.
  • Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med cayennepeppar och salt.
  • Hacka dillen grovt. Blanda räkor och dill med fänkålen.
  • Servera räksalladen till soppan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

279 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,9 g
Protein: 12,1 % 8,3 g
Fett: 50,3 % 15,9 g
Kolhydrater: 25,3 % 17,4 g
https://www.arla.se/recept/mandelpotatissoppa-med-rakor/