Mandelpotatissoppa med räkor
45 min
Förrätt
Lunch
•
En fräsch räksallad till den mjuka potatissoppan är en god kombination.
Ingredienser
|
Fänkål
|
300 g |
|---|---|
|
Mandelpotatis
|
300 g |
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
|
Torrt vitt vin
|
2 dl |
|
Vatten
|
8 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
| 1 dl | |
|
Cayennepeppar
|
½ krm |
|
Salt
|
½ tsk |
Räksallad
|
Skalade räkor
|
80 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Färsk dill
|
1 knippe |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
279 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,9 g |
| Protein: | 12,1 % | 8,3 g |
| Fett: | 50,3 % | 15,9 g |
| Kolhydrater: | 25,3 % | 17,4 g |