Mandelmusslor med saffran

Mandelmusslor med saffran

Betyg

(95 st)

Mandelmusslor får läcker smak och fin färg från saffran. Väldoftande med ljuvlig fyllning på vispad grädde som smaksätts med kanel och toppas med hjortron.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Rör smör och socker till en jämn smet. Rör ut saffranet i 1 tsk varmt vatten. Tillsätt ägg, mjöl, mandelmjöl och saffran, arbeta till en deg. Låt degen vila i kyl 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Pensla formarna med smält smör och tryck ut degen ganska tunt i formarna. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem genom att trycka försiktigt eller slå lätt med en sked på formarna. Vispa grädden och smaksätt med kanel och strösocker. Fyll musslorna med grädden och toppa med hjortronsylt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem