Mandelmusslor med saffran

Mandelmusslor med saffran

60+ min Buffé Efterrätt
Mandelmusslor får vacker färg och god smak från saffran. Väldoftande med ljuvlig fyllning på vispad grädde och sötsyrliga körsbär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mandelmusslor-med-saffran/

Gör så här

  • Rör smör och socker till en jämn smet i en bunke. Rör ut saffranet i 1 tsk varmt vatten.
  • Tillsätt ägg, mjöl, mandelmjöl och saffran och arbeta till en jämn deg. Låt degen vila i kyl 1 tim.
  • Koka upp körsbär och socker. Rör tills sockret smält. Ställ kallt.
  • Pensla formarna med smält smör och tryck ut degen ganska tunt. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
  • Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem genom att trycka försiktigt eller slå lätt med en sked på formarna.
  • Vispa grädden. Fyll musslorna med grädden och toppa med körsbär. Servera direkt.
Klart!

Ingredienser

100 g
Strösocker
¾ dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Äggula
1
Vetemjöl
2½ dl
Mandelmjöl
1½ dl
Fyllning:
Körsbär, frysta
225 g
Strösocker
½ dl
3 dl