Mandelkaka med rårörda hjortron och vispad vaniljkräm
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  40 min
                                
                                    Dessert
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Sött, salt och syrligt i perfekt balans gör det här till en minnesvärd avslutning på en måltid av det lyxigare slaget. Garnera gärna med lite citronmeliss för ett ännu vackrare resultat.
 
    Ingredienser
Mandelkaka:
| 
                                            
                                                Mandelmassa, grovriven
                                            
                                     | 300 g | 
|---|---|
| 150 g | |
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | ¾ dl | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 6 | 
Rårörda hjortron:
| 
                                            
                                                Frysta hjortron
                                            
                                     | 250 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | finrivet skal och saft från ½ | 
Vaniljkräm:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Vaniljstång
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Florsocker
                                            
                                     | 1 dl | 
Topping:
| 
                                            
                                                Rostad och saltad mandel, grovhackad
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ev. citronmeliss
                                            
                                     | 
Gör så här
Rårörda hjortron:
Mandelkaka:
Vaniljkräm:
Vid servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
791 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,3 g | 
| Protein: | 8,1 % | 15,8 g | 
| Fett: | 60,5 % | 54,1 g | 
| Kolhydrater: | 31,4 % | 61,2 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp)