Mandelkaka med rårörda hjortron och vispad vaniljkräm
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Dessert
Efterrätt
•
Sött, salt och syrligt i perfekt balans gör det här till en minnesvärd avslutning på en måltid av det lyxigare slaget. Garnera gärna med lite citronmeliss för ett ännu vackrare resultat.
Ingredienser
Mandelkaka:
|
Mandelmassa, grovriven
|
300 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Vetemjöl
|
¾ dl |
|
Ägg
|
6 |
Rårörda hjortron:
|
Frysta hjortron
|
250 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Citron
|
finrivet skal och saft från ½ |
Vaniljkräm:
| 2 dl | |
|
Vaniljstång
|
1 |
|
Florsocker
|
1 dl |
Topping:
|
Rostad och saltad mandel, grovhackad
|
1 dl |
|---|---|
|
Ev. citronmeliss
|
Gör så här
Rårörda hjortron:
Mandelkaka:
Vaniljkräm:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
791 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,3 g |
| Protein: | 8,1 % | 15,8 g |
| Fett: | 60,5 % | 54,1 g |
| Kolhydrater: | 31,4 % | 61,2 g |