Mandelgröt med hjortronsylt och rostad mandelmassa

Mandelgröt med hjortronsylt och rostad mandelmassa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

1 tim

En riktig lyxig gröt med smak av kardemumma, mandel och hjortron. Gröten håller några dagar i kylen så koka gärna en stor sats.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ dl grötris
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 8 dl Arla® mjölk
  • 75 g mandelmassa
  • 6 dl Arla® mjölk
  • 3 msk mandelsmör

Till servering:

  • ½ tsk kardemummakärnor, nystötta
  • 1 dl hjortronsylt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv mandelmassan grovt. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och rosta ca 5 min.
  2. Koka upp ris, vatten och salt i en stor kastrull och låt sjuda ca 10 min.
  3. Tillsätt mjölken och låt koka på svag värme ca 30 min tills riset är mjukt. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Värm resten av mjölken och vispa ner mandelsmöret. Toppa gröten med rostad mandelmassa, kardemumma och sylt. Servera med varm mandelmjölk.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag