Mandelbullar

1 tim 30 min Fika
Frysbar
Mandelbullar

Mandelmassa är alldeles ljuvligt till klassisk kardemummadeg, de här bullarna ger höga poäng på kafferepet!

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
12 dl
100 g
Salt
½ tsk

Fyllning:

150 g
Mandelmassa
200 g
Malen kardemumma
1 msk
Vaniljsocker
2 msk

Topping:

Ägg till pensling
1
Mandelsplitter
50 g

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till max 37°. Häll mjölken i bunken och rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Riv mandelmassan och rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet.
  • Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen på halva rektanglarna och vik över den andra hälften.
  • Skär långa remsor och vira ihop till bullar. Lägg bullarna i stora bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelsplitter. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

150 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/mandelbullar/