Mandelbullar

Mandelbullar

Betyg

(9 st)

Mandelmassa är alldeles ljuvligt till klassisk kardemummadeg, de här bullarna ger höga poäng på kafferepet!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 42 st

Topping:

Topping:

  • 1 ägg till pensling
  • 50 g mandelsplitter

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm gräddmjölken till 35°. Lös upp jästen med gräddmjölken. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Gör fyllningen till bullarna. Riv mandelmassan och rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen på halva rektanglarna och vik över den andra hälften. Skär långa remsor och vira ihop till bullar. Lägg bullarna i stora bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelsplitter. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 155 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem