Mazarinkaka med kardemummagrädde
55 min
•
Arbetstid: 25 min
Frysbar
•
En supergod mazarinkaka med glutenfri botten på mandelmassa och majsmjöl. Skär kakan i portionsbitar och servera med ljuvlig kardemummagrädde och jordgubbar.
Ingredienser
Botten:
|
Mandelmassa
|
500 g |
|---|---|
| 250 g | |
|
Rårörsocker
|
1 dl |
|
Ägg
|
4 |
|
Majsmjöl
|
1 dl |
Kardemummagrädde:
| 2 dl | |
| 2 dl | |
|
Stötta kardemummakärnor
|
2 krm |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Strösocker
|
2 msk |
Garnering:
|
Bär t ex jordgubbar, hallon, björnbä
|
½ liter |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Majsmjöl kan bytas ut mot majsstärkelse.
Näringsvärden, per bit
Energi:
649 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g |
| Protein: | 5,8 % | 9,2 g |
| Fett: | 66,8 % | 49 g |
| Kolhydrater: | 27,4 % | 43,8 g |